10 de Març Crònica Acte de presentació App + Web Dades x Comerç

/ marzo 16, 2021

Dimecres dia 10 de Març hem celebrat el primer acte per presentar l’app + web del projecte Dades x Comerç. Lourdes Muñoz Co-fundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data inicia la presentació parlant del projecte #DadesxComerç projecte de cocreació d’una eina digital amb la participació activa del comerç de proximitat per posar al seu abast recursos (dades obertes) per prendre decisions de negoci.

 Eines que s’estan desenrotllant són:

  • Espai Web Visualitzacions Dades x Comerç visualitzacions interactives basades en dades obertes, dades de l’entorn de la zona comercial i dades d’afluència dels punts d’interès de la zona.
  • Aplicatiu Comerç Intelligence Dades x Comerç un quadre de comandament per prendre decisions de negoci, dades pròpies internes del comerç i la seva evolució, dades dels negocis de l’entorn per comparar-les i dades d’afluència dels punts d’interès.

Continua parlant Michael Donaldson Comissionat d’Innovació Tecnològica, Administració Electrònica i Bon Govern i Director General de #bithabitat. «Nosaltres com a Bit habitat l’Ajuntament de Barcelona estem molt contents, la innovació t’he que sé oberta» ells buscaven sobretot crear impacte a través de la digitalització i tecnologia.

Finalitza la seva intervenció Lourdes Muñoz contínua explicar-nos el calendari del projecte parlant de les activitats que vindran ara «A partir del 5 d’Abril s’implementen 3 nous eixos». Dades de valor, fàcils d’utilitzar per a la presa de decisions del comerç de proximitat.

Fa la seva intervenció el president de l’associació de l’Eix Sant Andreu Pròsper Puig ens ha parlat de la seva experiència en el projecte. «Encantat d’haver participat és tot un repte, ara tenim la pilota a la nostra teulada si som capaços de compartir dades això és molt importat per créixer i serà important saber com aplicar-les».

Fa la seva intervenció Mei Marquez presidenta de l’associació La Marina ens ha explicat l’experiència «No veure l’eina de dades personals sinó dades sociològiques i econòmiques» Un projecte que es treballa amb il·lusió col·lectivament, per poder aprendre.

Fa la seva intervenció la presidenta de l’associació El Mirall de Pedralbes Marièn Marín ens ha explicat l’experiència «La nostra zona de confort ara amb la pandèmia s’ha de trencar, hem de buscar noves alternatives i això és una eina de molt profit per nosaltres».

Per últim Manel Vázquez Director de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona diu «L’Ajuntament de Barcelona i aquesta direcció de comerç valora l’important de la digitalització i més encara amb els efectes que ha suposat la pandèmia» Per ells la digitalització té dues grans branques la individual i la col·lectiva.

Finalitza la sessió Lourdes Muñoz  donant les gràcies als tots assistents en aquesta presentació tan especials pel projecte Dades x Comerç.

Els Materials de la sessió #DadesxComerç Acte de presentació Web + App.

 

 

 

 

Compartir esta entrada