3 webs de dades obertes en marxa Dades x Comerç!

/ marzo 30, 2021

Dades x comerç un projecte és la cocreació de dues eines digitals, amb la participació activa del comerç de proximitat orientada al seu enfortiment en el context dels barris de Barcelona. Les tres primeres webs del projecte Dades x comerç estan en marxa dels barris Sant Andreu, Les corts, La Marina.

La web de dades obertes Dades x Comerç és un espai web amb visualitzacions interactives basades en dades obertes que donen informació estructurada i útil pel comerç local, basades en dades obertes públiques i gratuïtes.

Visualitzacions per veure dades en temps real per poder seguir les tendències de cada zona comercial i el seu entorn – barri i districte-. Espai de suport per a poder prendre decisions col·lectives les associacions o eixos comercials. A més a més, aquestes dades es poden utilitzar perquè cada comerç individual pugui consultar les dades del seu entorn que afecta el seu negoci.

Les 3 primeres webs de dades obertes Dades x Comerç en marxa són:

El  tipus d’informació podeu trobar a aquestes webs pensades pel comerç:

Estructura económica  on s’analitza la densitat comercial, per superfície, per activitat, el percentatge per ús del sòl i el volum del negoci del sector de servei i comerç.

Hàbitats de consum en aquest apartat es veu el perfil de llars al barri segons hàbitats de consum. Pensada per a poder analitzar perfils de clientela de l’entorn.

Població aquí podeu veure com canvia la població de l’entorn, amb visualitzacions com l’evolució de la piràmide d’edat del, evolució per nivell d’estudi, per l’estructura de la Llar del barri, i altres dades econòmiques com atur mensual per sexe al barri a Barcelona i el lloguer mitjà mensual per superfície (€/m2 mes).

Dinamisme social i associatiu en aquest apartat els comerços poden veure la presència d’entitats per tipologia al barri i a la ciutat, la relació entre densitat comercial i densitat associativa i també la relació entre associacionisme comercial i densitat comercial.

 

Compartir esta entrada

Dejar un Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Puedes usar estas HTML etiquetas y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*