Quota de mercats de diferents establiments

Vols conèixer la quota de mercat de cada tipus d’establiment/ activitat als barris de Barcelona o al teu barri?

Mostren l’indicador de quota de mercat per a les següents activitats: supermercats, bars i cibercafès, farmàcies. La quota de mercat es calcula per a cada barri a partir del nombre de locals de cada activitat, per tenir així un indicador de quants veïns del barri serien clients potencials de cada activitat.

1. Supermercats i autoserveis pel nombre d’establiments.

Veure mapa en la pantalla completa

Al següent mapa simbolitzem, per posar un exemple, el nombre de supermercats i autoserveis per barri, però consultant al mapa tenim per cada barri el nombre de locals de cada tipus d’establiment. Podríem per tant, mostrar el mapa amb l’activitat que desitgem per cada un dels casos a analitzar; permetent seleccionar l’activitat desitjada, i que mostri la visibilització d’acord amb aquesta.

 2. Bars, cibercafès i restaurants; quota de mercat.

Veure mapa pantalla completa

En aquest mapa a continuació mostrem l’exemple de bars i cibercafès, però consultat la informació fent click al barri al mapa, tenim la informació del càlcul de la quota de mercat per a cada activitat existent al «cens de locals a planta baixa de Barcelona».

3. Farmàcies i parafarmàcies; quota de mercat.

Veure mapa pantalla completa

En el cas de farmàcies i parafarmàcies, en aquest mapa podem consultar, el nombre de locals i la quota de mercat.

Aquestes dades s’han calculat amb els datasets del cens i sumant el nombre de locals de cada activitat per barri i després cada un d’ells dividir-ho per la seva activitat. La quota de mercat = població / nº locals d’activitats.